Installatieadvies

Hier is een stappenplan voor de installatie van een USB-stopcontact:

  Schakel de stroom uit: Voordat je begint met de installatie, moet je altijd de stroomtoevoer naar het betreffende stopcontact uitschakelen. Ga naar de schakelkast en zoek de juiste schakelaar of zekering en zet deze uit. Controleer of de spanning eraf is, alvorens te demonteren.

  Verwijder het bestaande stopcontact: Schroef voorzichtig de afdekplaat van het bestaande stopcontact los en verwijder deze. Draai vervolgens de schroeven los waarmee het stopcontact aan de inbouwdoos is bevestigd. Trek het stopcontact voorzichtig uit de inbouwdoos, maar zorg ervoor dat je geen draden beschadigt.

  Controleer de bedrading: Controleer of de draden in goede staat verkeren en zorg ervoor dat er geen beschadigingen zijn. Als er draden zijn die loshangen of beschadigd zijn, is het raadzaam om een professionele elektricien in te schakelen om deze te repareren.

  Sluit de draden aan: Bevestig de draden van het nieuwe USB-stopcontact aan de overeenkomstige draden in de inbouwdoos. Meestal zijn er drie draden: een bruine/zwart (fase L afbeelding), een blauwe (neutraal, N afbeelding) en een groen-gele (aarde). Gebruik een schroevendraaier om de draden stevig vast te zetten op de juiste aansluitpunten van het USB-stopcontact. Zie bijgeleverde handleiding.

  Plaats het USB-stopcontact: Plaats het USB-stopcontact voorzichtig in de inbouwdoos en zorg ervoor dat het goed op zijn plaats zit. Plaats het afdekraam op de muur.

  Bevestig de centraalplaat: Plaats de centraalplaat op het USB-stopcontact en zorg ervoor dat deze gelijkmatig en stevig op zijn plaats zit. Schroef de centraalplaat vast met de bijbehorende schroef.

  Schakel de stroom in: Ga terug naar de schakelkast en zet de stroomtoevoer naar het betreffende stopcontact weer aan door de schakelaar of zekering in te schakelen.

  Test het USB-stopcontact: Controleer of het USB-stopcontact correct is geïnstalleerd door een elektronisch apparaat, zoals een smartphone of tablet, aan te sluiten op de USB-poorten. Als het apparaat wordt opgeladen en normaal functioneert, is het USB-stopcontact succesvol geïnstalleerd.

  Let op: Als je niet bekend bent met elektrische installaties, is het raadzaam om een professionele elektricien in te schakelen om de installatie voor je uit te voeren. Elektriciteit kan gevaarlijk zijn als het niet correct wordt behandeld.

  Bekijk de installatievideo

  Bekijk onze uitgebreide installatievideo voordat u een stopcontact (de)monteert. Wij nemen u stap voor stap mee in het installatieproces.